Енглески за најмлађе

Место за малце, родитеље и драге ми колеге

О себи

Зовем се Биљана Вукосављевић, имам 33 године, живим и радим у Обреновцу као наставник енглеског језика у Основној школи „Јован Јовановић Змај“. Предајем млађим разредима. Тако мала деца ме  испуњавају, инспиришу и мотивишу да будем што бољи човек и што бољи наставник.


3 responses to “О себи

  1. Ljiljana каже:

    Poštovana gos. Vukosavljević, posto vidim da ste nastavnik engleskog jezika u mladjim razredima, konkretno me zanima da li Vasa deca drugog razreda osnovne skole, sama uce engleski jezik kuci sa CD?
    Ovo Vas pitam jer nasa deca imaju nastavnika, koji im zada lekciju iz udzbenika, gde nema teksta, da kuci sa CD nauče iz neke pesmice koja je nerazumljiva. Verujte mi da sam nosila CD kod ljudi koji svakodnevno koriste engleski i govorno i pisano, da nisu uspeli da protumace o čemu deca pevaju. Mene zanima zasto onda mi saljemo decu u skolu, ako ja, roditelj, koji nisam u skoli ucila engleski (ucila sam ruski i madjarski) treba dete da ucim. Ovo nije primer samo iz engleskog, nego i iz srpskog, matematike, svet oko nas. Nastavnica, ako im nesto nije jasno, kaze im neka Vam mama objasni.
    Izvinite, znam da ovo Vas ne zanima sta se desava u drugim skolama. ali zanima me da li i Vi decu ovako ucite sa CD ili im pomognete i napisete bar tekst iz pesmice, kako bi deca mogla da nauče.
    Još jednom Vam se izvinjavam, ali strasno sam iznervirana postupkom nastavnika kako uče decu.
    Srdacan pozdrav
    Ljiljana Rajić

    • chokenzi каже:

      Postovana gospodjo,
      Nisam sigurna da sam ja ta sa kojom treba da razgovarate. Moja deca ni nemaju CD uz knjigu, tako da ih ja ucim i pevam im. Ako je to nastavnik uradio jednom, mozda je imao dobar razlog za to. Lepo bi bilo da odete na Otvorena vrata, pa se informisete kod kolege. Razumem Vas gnev, ali se to mozda moze resiti veoma jednostavnim razgovorom. U svakom slucaju, hvala Vam sto ste mi se obratili i ako nesto mogu da pomognem, tu sam. 🙂
      Srdacno,
      Biljana

  2. Ljiljana каже:

    Hvala Vam puno, ali to nije jednom, nego redovno, nista ne pisu, sve uce sa CD, jednom sam na savetu roditelja postavila pitanje direktorki i ostala sam bez odgovora, a na pitanje nas roditelja zasto sada po novom moramo da kupujemo knjige (nove) a ne mozemo da uzmemo polovne od predhodne generacije, odgovorila nam je da su danas knjige savremene jer ih prate CD-ovi. Ne vidim iz ovog skolstva i programa, da su nam deca nesto pametnija i da nesto vise nauce nego sto smo mi ucili samo iz jednog udzbenika.
    Izvinite na smetnji
    S postovanjem
    Ljiljana Rajic

Постави коментар